Dakdekker inschakelen bij lekkage aan uw dak

dak Voor veel woningbezitters vormen lekkages een van de grootste ergernissen, denk bijvoorbeeld aan een lekkage rondom leidingen, bij de afvoer van uw wasmachine of onder uw dakbedekking. Om deze laatste vorm van een lekkage te kunnen verhelpen is het raadzaam om de hulp van een dakdekker in te schakelen. Des te langer de lekkage onbehandeld blijft, des te meer waterschade er zal ontstaan. Vaak is het lastig om de lekkage aan uw dak zelf te verhelpen, omdat het vinden van de bron van een lekkage al moeilijk genoeg is. Een lekkage kan namelijk al ontstaan bij een klein scheurtje of gaatje in uw dakbedekking. Bij een schuin dak kan een dakpan enigszins verschuiven tijdens bijvoorbeeld een harde wind, waardoor een deel van de isolatie onder het dak wordt vrijgesteld aan neerslag.

Waterschade bij lekkages aan uw dak

De gevolgen van een lekkage aan uw dak kunnen erg vervelend zijn. Zo ontstaat er vaak een moeilijk te herstellen waterschade bij een lekkage. Denk bijvoorbeeld aan schade aan archieven of fotoalbums die u op uw zolder heeft staan. Ook andere schade, zoals bijvoorbeeld rottende plekken aan het houtwerk van uw dak zijn veel voorkomend. Hoewel een dakdekker deze schade zo goed mogelijk kan proberen te herstellen, blijkt dit lang niet altijd mogelijk te zijn.

Wanneer de lekkage aan uw dak al vergevorderd is, kan het water uw plafond of muren intrekken, met vervelende en lelijke schimmelplekken tot gevolg. Voorkom dergelijke problemen en schakel tijdig de hulp van een dakdekker in.