Veelgestelde vragen

In principe heeft ieder soort dak weleens onderhoud nodig. Of het nu om een hellend of een plat dak gaat. Dit komt doordat geen enkel dak bestemd is tegen alle soorten weersomstandigheden die wij in Nederland kennen. De zuren die door boombladeren in uw dak achterblijven, kunnen uw dak en zinken goten vervelend aantasten. Voor hellende daken zijn mos en bladeren meestal de boosdoeners. Onze tip is om één keer per jaar uw dak te laten controleren en mogelijk te laten onderhouden!
Wij zien vaak dat wat oudere huizen een zogenaamde bitumendakbedekking hebben. Tegenwoordig bestaat een bitumen dak uit bijproducten van verwerkte aardolie. Wanneer deze producten worden gemengd met kunststof, ontstaat er een kwalitatief goed materiaal, wat uiterst geschikt is voor dakbedekking. De kunststof zorgt er namelijk voor, dat het bitumen niet of veel minder snel verouderen. Bitumendakbedekking is meestal in meerdere kleuren leverbaar.
Ja, want door stilstaand regenwater kan er extra vervuiling in uw dakbedekking trekken. Daarnaast kunnen regenplassen uiteindelijk leiden tot vochtschade aan uw dak, waardoor uw dakbedekking een beduidend kortere levensduur zal hebben. Dit is natuurlijk zonde! Als er een grote hoeveelheid aan water op uw dak ligt, zou dit zelfs gevaarlijk kunnen zijn. Dan ontstaat er namelijk doorbuigingsgevaar van uw dak. Wanneer uw dak doorbuigt, zou het uiteindelijk kunnen instorten! Dus neemt u gerust contact op, als u de plassen met water op uw dak niet vertrouwd of wanneer deze te lang blijven liggen.
Wanneer u kapotte dakpannen ontdekt, kunt u deze het beste meteen vervangen. Wanneer u de dakpannen zelf vervangt, kunt u ook meteen verschoven dakpannen controleren en weer goed neerleggen. Onze tip is daarom, inspecteer uw dakpannen minstens twee keer per jaar! Dan weet u zeker dat er geen schade aan uw dak ontstaat.
We zien in Nederland steeds meer groendaken. Deze dagen geven uw woning een groene uitstraling, maar zijn daarnaast ook nog eens ontzettend nuttig. Een groendak houdt namelijk hemelwater vast, waardoor het riool minder water te verwerken krijgt. Om een groendak te kunnen plaatsen, moet uw dak aan een aantal voorwaarden voldoen. Allereerst moet de constructie natuurlijk stevig genoeg zijn om de planten te kunnen dragen. Ook moet uw dak voorzien zijn van de juiste dakbedekking. Een dakdekker kan u direct vertellen of een groendak in uw situatie mogelijk is.
Een lekkage aan een dak kan op verschillende manieren ontstaan. Rommel kan bijvoorbeeld zorgen voor een scheurtje in uw dak. Uw dakbedekking kan echter ook versleten zijn. Indien het water via uw dak naar binnen stroomt, is het zaak direct in actie te komen. Ga niet zelf aan de slag met een lekkage, maar laat dit altijd over aan een dakdekker. Veel mensen proberen een daklekkage toch eerst zelf te verhelpen. In dat geval wordt een lek vaak verkeerd verholpen. Dit zorgt ervoor dat de lekkage snel weer terugkeert. Hier hoeft u niet bang voor te zijn wanneer u het lek laat dichten door een loodgieter.
Wanneer uw dak beschadigd is, wilt u dit zo snel mogelijk laten verhelpen. Dit kan door een beroep te doen op een dakdekker. Uiteraard wilt u wel eerst weten hoe lang het duurt voor zo’n professional bij u langs komt. Dit hangt van de aard van het probleem af. Indien er sprake is van een lekkage, kunt u onze spoedservice inschakelen. Deze is 24 uur per dag, zeven dagen per week, te bereiken. Indien u hier een beroep op doet, sturen wij direct een dakdekker naar u toe. Het probleem wordt zodoende altijd snel verholpen.
Vrijwel alle dakbedekking heeft tegenwoordig een lange levensduur. Dit betekent echter niet dat u niet op of om hoeft te kijken naar uw dak. De dakbedekking moet op den duur namelijk vervangen worden. Indien uw dakbedekking al jaren op het dak ligt, ontstaan er mogelijk meer en vaker beschadigingen. Dit is vaak een teken dat uw dakbedekking aan vervanging toe is. Om er zeker van te zijn dat u uw dakbedekking moet vervangen, kunt u onze dakdekker langs laten komen. Wij kunnen de bedekking op uw dak inspecteren en vertellen u vervolgens direct hoe het met de staat ervan zit.