Het leggen van dakleer

Is de bedekking op jouw platte dak aan vervanging toe? Stel dit dan vooral niet te lang uit. Waarom niet? Omdat je dan mogelijk te maken krijgt met een lekkage. Versleten dakbedekking laat namelijk sneller water door. Voor wat betreft nieuwe dakbedekking op jouw platte dak heb je tegenwoordig verschillende mogelijkheden. De kans is echter groot dat je kiest voor dakleer. Menig inwoner van Tilburg kiest namelijk voor deze vorm van dakbedekking op een plat dak. Maar hoe ga je eigenlijk te werk bij het leggen van dakleer? Kun je dit zelf doen of is het toch beter om dit uit te besteden?

Zelf dakleer leggen

Indien je redelijk handig bent, besluit je waarschijnlijk om zelf dakleer te leggen. Doe dit echter alleen wanneer je hier ervaring mee hebt. Er komt namelijk nogal wat kijken bij het leggen van dakleer. Allereerst moet je ervoor zorgen dat de ondergrond van jouw dak schoon is. Rommel op de ondergrond kan namelijk een lekkage tot gevolg hebben. Vervolgens is het zaak de stroken dakleer aan te brengen. Hierbij is het belangrijk dat de bovenste strook telkens de twee stroken daaronder overlapt. Tot slot moet je de afzonderlijke stroken dakleer aan elkaar branden. Dit is een secuur werkje. Brand je de stroken niet goed aan elkaar? Dan is de verbinding niet goed, waardoor er een lekkage kan ontstaan.

Laat het leggen van dakleer over aan een dakdekker

Zoals je hierboven kon lezen is het leggen van dakleer een behoorlijk complexe klus. Lijkt het je niet verstandig om hier zelf mee aan de slag te gaan? Schakel dan gewoon een dakdekker in om dakleer op jouw platte dak te leggen. Een dakdekker weet precies hoe het leggen van dakleer in zijn werk gaat. Hij brengt de stroken op de juiste manier aan op het dak en brandt ze ook goed aan elkaar. Na het aanbrengen van de dakbedekking controleert hij het dakleer altijd uitvoerig. Zodoende weet je zeker dat de dakbedekking juist is aangebracht en dat maakt de kans op een lekkage minimaal.