De dakdekker in Tilburg is gespecialiseerd in alle soorten dakbedekking!

Een dak heeft een enorm belangrijke functie. Daken beschermen de woning en de bewoners namelijk tegen alle weersomstandigheden die in Nederland voorkomen. De dakbedekking van een dak moet vooral tegen water beschermen. Wanneer een dakbedekking namelijk niet waterbestendig is dan kan de hele constructie van het dak onherstelbaar beschadigd worden door lekkages. De verschillende soorten dakbedekking die door de dakdekker Tilburg aangelegd kunnen worden zijn daarom allemaal waterafstotend. Welke soorten dakbedekking zijn er echter? En waarom zou u een bepaalde soort verkiezen boven een andere? In deze blogpost proberen we hier een antwoord op te geven.

Plat dak of hellend dak

dak Om de keuze voor een soort dakbedekking te maken moeten we eerst weten om wat voor soort dak het gaat. Hellende daken en platte daken gebruiken namelijk verschillende soorten dakbedekking. Op een hellend dak worden vaak de bekende dakpannen gebruikt. Deze zijn echter ook in verschillende materialen verkrijgbaar. Er zijn bijvoorbeeld dakpannen van klei, beton en lei. Ook riet en verschillende metaalsoorten kunnen als dakbedekking voor een hellend dak gebruikt worden. Platte daken krijgen met andere omstandigheden te maken dan hellende daken. Om deze reden worden er voor deze daken ook andere soorten dakbedekking gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld bitumen, EPDM of PVC zijn.

Prijs, levensduur en materiaaleigenschappen

Wat de verschillende soorten dakbedekking onderscheidt is onder andere de manier hoe het eruit ziet. Vooral voor de dakbedekking soorten die op een hellend dak worden geplaatst zijn de visuele verschillen groot. Daarbij zijn er ook verschillen in prijs, levensduur en materiaaleigenschappen. Zo is bitumen bijvoorbeeld goedkoper dan EPDM. De laatste heeft echter een langere levensduur en is ook beter beschermd tegen direct zonlicht. De langere levensduur van een dakbedekking kan er volgens de dakdekker in Tilburg voor zorgen dat het duurdere materiaal op de lange termijn toch goedkoper is.