Wat moet ik allemaal weten als ik een dakkapel wil

Dakkapel plaatsen
Nieuws

Bent u van plan om een dakkapel te plaatsen? Wilt u weten hoe een dakkapel wordt geplaatst, hoe snel het geplaatst kan worden en of uw een vergunning nodig hebt voor het aanschaffen. Lees dan snel verder.

Hoe wordt een dakkapel geplaatst?

Een dakkapel plaatsen kan op twee verschillende manieren. U kunt een prefab dakkapel of op maat gemaakte dakkapel aanschaffen. Omdat een prefab dakkapel sneller kan worden uitgevoerd en goedkoper is, kiezen de meeste mensen hiervoor. Een op maat gemaakte dakkapel of een traditionele dakkapel ziet er meestal fraaier uit en is helemaal afgestemd op uw eigen wensen, maar het duurt iets langer om het te maken en te plaatsen.

Hoe snel wordt een dakkapel geplaatst?

Hoe snel een dakkapel geplaatst hangt af van hoe u uw dakkapel laat plaatsen. Een prefab dakkapel kan in 1 dag worden geplaatst. Dit omdat het een kant en klare dakkapel is. Een op maat gemaakte of traditionele dakkapel kan ook in 1 dag geplaatst worden, maar meestal duurt het ongeveer 3 dagen. Indien u specifieke wensen hebt of wanneer het weer slecht is, kan het langer duren. Wanneer u de dakkapel op het dak laat bouwen dan duurt het langer.

Hebt u een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel?

Een vergunning voor een dakkapel is niet altijd nodig. Maar als u een dakkapel wilt aanschaffen moet u altijd aan bepaalde regels & voorwaarden voldoen van het bestemmingsplan en Bouwbesluit. Daarnaast is het belangrijk om uit te zoeken of u een vergunning nodig hebt voor uw dakkapel. Wanneer u uw dakkapel aan de achterkant of zijkant van uw woning plaatst en de dakkapel niet gericht is naar een openbaar gebied, dan kunt u in aanmerking komen voor een vergunningsvrije dakkapel. Deze moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het beste is om bij het omgevingsloket van uw gemeente na te gaan of u een dakkapel vergunning nodig hebt.

Laat uw dakkapel plaatsen door een dakspecialist?

Wilt u een dakkapel laten plaatsen, dan kunt u dit het beste door een dakspecialist doen. Dan weet u zeker dat uw dakkapel deskundig en veilig geplaatst wordt. Het voordeel van een dakkapel specialist is dat deze vakman u ook kan helpen met al uw vragen aangaande de dakkapel vergunning. Dakdekker Tilburg – Dakdekkers Van Eerd staat voor u klaar om uw dakkapel te plaatsen. Ze bieden een betrouwbare, goede service en zijn 24/7 te bereiken.

 

 

Waarom kiest u voor ons?

Schade direct verholpen
Passende oplossingen
Vriendelijke service
Lekkages snel verholpen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button