Waarvoor zijn isolatieplaten op een dak?

isolatieplaten
Nieuws

Het dak van de gemiddelde woning is goed geïsoleerd. Op deze manier blijft de warmte op koude dagen beter binnen en dat scheelt u in de energiekosten. Voor het isoleren van daken kunnen we verschillende materialen gebruiken. Voor hellende daken worden vaak isolatiedekens gebruikt. Toch wordt niet ieder dak geïsoleerd met deze dekens. Nee, want er worden ook isolatieplaten gebruikt. Zo wordt een plat dak regelmatig geïsoleerd met behulp van deze platen. Wij vertellen u hier alles wat u moet weten over isolatieplaten op een dak.

Soorten isolatieplaten voor een dak

Wilt u uw dak isoleren met platen? Dan moet u het juiste materiaal kiezen. We kennen tegenwoordig verschillende soorten isolatieplaten. We zetten de bekendste soorten hieronder op een rijtje.

 • PIR-platen
  Deze isolatieplaten worden veelvuldig gebruikt voor het isoleren van platte daken. PIR-platen hebben goede thermische eigenschappen, waardoor ze goed isoleren.
 • PUR-platen
  Wil je efficiënt isoleren? Kies dan voor PUR-platen. Deze isolatieplaten hebben een bepaalde dikte, waardoor de warmte beter blijft hangen.
 • XPS-platen
  U kiest voor XPS-platen voor het isoleren van een overzetdak of een sarkingdak. Waarom? Omdat deze platen drukvast zijn. Daarbij komt dat ze goed isoleren. Bovendien zijn XPS-platen makkelijk te verwerken.
 • EPS-platen
  EPS-platen worden veelvuldig gebruikt om daken te isoleren. Ze hebben een goede isolatiewaarde en zijn daarnaast licht van gewicht.

Waarom isolatieplaten op je dak?

Hellende daken worden altijd aan de binnenkant geïsoleerd. Ook bij platte dagen geniet isoleren aan de binnenkant de voorkeur. Helaas is het niet altijd mogelijk om een plat dak aan de binnenkant te isoleren, bijvoorbeeld omdat het hele plafond er dan uit moet. In dat geval breng je isolatieplaten op jouw dak aan. Deze platen komen op de dakbedekking te liggen. Om de platen op hun plek te houden, worden de platen vaak voorzien van een laag grind. U kunt ook voor isolatieplaten op uw dak kiezen om het dak extra goed te isoleren.

Hoe gaat het plaatsen in zijn werk?

Hoe isolatieplaten geplaatst worden, hangt af van de manier van isolatie. Kiest u voor isolatieplaten op uw dak? Dan legt u de platen op uw dakbedekking. Zorg in dat geval altijd eerst dat uw dak goed schoon en droog is. Leg de platen altijd strak tegen elkaar aan, zodat warme lucht er niet makkelijk doorheen kan. Liggen de platen? Gooi er dan een laag grind op. Zodoende voorkomt u dat de platen wegwaaien op winderige dagen.

Zelf doen of een professional inschakelen

Dakisolatie moet op de juiste manier aangebracht worden. Doet u dit niet? Dan ontsnapt warmte alsnog makkelijk via uw dak. Uw energierekening daalt hierdoor niet of nauwelijks. Heeft u zelf niet eerder isolatieplaten op uw dak aangebracht? Ga hier dan ook niet zelf mee aan de slag, maar laat dit over aan een professional.

Laat isolatieplaten op uw dak plaatsen door een dakdekker

Wilt u uw platte dak (beter) isoleren? Dat kan met behulp van isolatieplaten. Voor het plaatsen van deze platen schakelt u een dakdekker in Tilburg in. Zo’n professional heeft al meerdere malen isolatieplaten op een dak aangebracht, waardoor hij weet wat hierbij komt kijken. Een dakdekker inschakelen kost u weliswaar geld, maar u bent wel verzekerd van een goed geïsoleerd dak.

Waarom kiest u voor ons?

Schade direct verholpen
Passende oplossingen
Vriendelijke service
Lekkages snel verholpen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button