Goed voor het milieu en de portemonnee: de juiste dakbedekking

Dakbedekking
Nieuws

Het is mogelijk om door middel van de juiste dakbedekking de woning extra te isoleren. We doen erg ons best om met tal van maatregelen een paar euro op jaarbasis te kunnen besparen aan energiekosten, terwijl we sommige grote zaken gewoon laten liggen. Met dakisolatie en een dakrenovatie kunt u immers vele tientallen tot zelfs honderden euro’s per jaar aan stookkosten besparen! Klinkt dat niet fantastisch?

Verschillende voorbeelden om uw dak beter te isoleren

  • Isolatieplaten

Vaak kunnen we isolatieplaten tegen uw dakbedekking plaatsen. Zo blijft er warmte binnen in uw woning in de winter en in de zomertijd houden deze platen juist de warmte buiten. Dit is een relatief eenvoudige vorm van dakisolatie.

  • Groene dakbedekking

Een vorm van groene dakbedekkingdakbedekking op zichzelf die een goede isolatiewaarde heeft is een groene dakbedekking. Een groen dak is een dak waarop vegetatie groeit. Het vangt water op en biedt hiermee voedsel voor bijvoorbeeld insecten. Een groen dak ziet er vaak fraai uit, als een kleurrijke deken en extra tuin bij uw woning. En bovendien werkt het dus ook nog eens isolerend en is het goed voor het milieu en de biodiversiteit.

Advies voor uw persoonlijke situatie

Hierboven zijn maar enkele voorbeelden genoemd. Uiteraard is het niet mogelijk om in algemene zin te zeggen welke maatregel altijd resultaat zal bieden. Uw huis is immers vaak heel anders dan het huis van de buurman. Elke woning zal op een bepaalde manier gebouwd zijn en waarschijnlijk al in meer of mindere mate van isolatie zijn voorzien. Dat betekent echter niet dat het niet beter kan. Onze ervaren dakdekkers komen graag bij u langs voor een adviesgesprek. We bespreken uw huidige situatie, de wensen die u heeft en de mogelijkheden die we u kunnen bieden.

Besparen hoeft geen moeite te kosten

Besparen op energiekosten hoeft helemaal niet veel moeite te kosten. Het ontdooien van de vriezer kan op jaarbasis ook geld besparen, maar vereist weer dat u een dag bezig gaat met het ontdooien van de vriezer. Het isoleren van het dak en het zorgen voor de juiste dakbedekking is iets wat eenmalig geregeld en gedaan moet worden, en u hebt er verder geen omkijken meer naar. Bovendien wordt het comfort in de woning fors verhoogd doordat er minder warmte zal weglekken uit de woning. U slaat dus eigenlijk twee vliegen in één klap. Besparen hoeft dus helemaal niet veel moeite te kosten! Een nieuw dak gaat doorgaans vele decennia mee, vaak zo’n veertig jaar. U kunt dus weer jaren vooruit met uw nieuwe dak en lage energienota.

Waarom kiest u voor ons?

Schade direct verholpen
Passende oplossingen
Vriendelijke service
Lekkages snel verholpen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button