Werkzaamheden op het dak uitvoeren is niet zonder risico’s

Nieuws

Heb je al eens overwogen om werkzaamheden op het dak zelf uit te voeren? Denk hierbij aan het vervangen van een dakpan, het verwijderen van takken van een bitumen dakbedekking, enzovoorts. De kans is groot, dat je zonder verdere veiligheidsvoorbereidingen aan de slag bent gegaan. Dit is niet zonder risico! Zo is de kans relatief groot, dat je uitglijdt bij werkzaamheden op het dak. In het bijzonder, wanneer het net geregend of gewaaid heeft. Niet alleen het dak zal nat zijn na een bui. Ook de grond is vaak nog een lange tijd vochtig. Dit brengt het risico met zich mee, dat een ladder wegzakt als deze niet op een stabiele ondergrond staat.

 

Veilig aan de slag op je eigen dak

Om voortaan op een veilige manier aan werkzaamheden op het dak te beginnen, is het verstandig om bepaalde veiligheidsvoorschriften aan te houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het dak volledig droog is, als je deze betreedt. Zoek daarbij altijd naar een stabiele ondergrond, om de ladder op te kunnen plaatsen. Dit is vaak een steen of een grote houten plaat. Ook is het aan te raden om alleen in het licht het dak op te gaan, zodat je een goed overzicht hebt. Een derde voorwaarde om veilig het dak te kunnen betreden, is het feit dat je dit altijd samen met iemand anders doet. Hij of zij kan de ladder vasthouden en hulp bieden, als dat noodzakelijk is.

Tip: vraag je buurman of buurvrouw om hulp, als je alleen woont of als je partner niet thuis is op het moment dat je het dak betreedt.

 

Hulp inschakelen om je veiligheid te garanderen

Wanneer je het toch behoorlijk eng vindt om het dak op te gaan, is het verstandig om een professional in te schakelen. Zelfs wanneer je dit niet eng vindt, kan de hulp van een dakdekker wenselijk zijn. Een dakdekker beschikt niet alleen over de benodigde hulpmiddelen om het dak veilig te kunnen betreden. Ook ben je met de hulp van een dakdekker verzekerd van een professionele oplossing voor problemen op het dak.

Waarom kiest u voor ons?

Schade direct verholpen
Passende oplossingen
Vriendelijke service
Lekkages snel verholpen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button